Kariem

[bestuur old] (imported)-Kariem.png

Voorzitter

Welkom, mijn naam is Kariem Ahmed en ik ben tweedejaars geschiedenisstudent aan de Vrije Universiteit. Dit academisch jaar ben ik voorzitter van VSGVU Merlijn en zal ik samen met de andere leden van het bestuur alle Merlijn-activiteiten coördineren. Even in het kort iets over mij op de VU en bij Merlijn: ik specialiseer momenteel op de afstudeerrichting Global History samen met het keuzepakket Empires, nations and people across borders. Mijn interesse gaat vooral uit naar Amerikanistiek, politieke- en militaire geschiedenis. Ik ben in mijn eerste jaar (2013-2014) lid geworden van Merlijn en ben o.a. mee geweest met de Battlefieldtour naar Ieper.
Wij zijn deze zomer als aanstaand bestuur hard aan het werk gegaan en wij hopen dit jaar wederom veel leuke sociale en studie-inhoudelijke activiteiten te organiseren. Ik heb alle vertrouwen in de kwaliteiten van dit bestuur en dat we er samen met de leden een geweldig jaar van kunnen maken! Mochten jullie nog vragen hebben over Merlijn, of ideeën over activiteiten, voel je vrij om mij even aan te schieten in de wandeling of stuur ons een mailtje. Graag zie ik jullie bij een van onze activiteiten!


NYnke-anna

[bestuur old] (imported)-Nynke-Anna.png

Secretaris en vicevoorzitter

Hallo allemaal. Mijn naam is Nynke Anna van der Mark, tweedejaars Bachelorstudent geschiedenis. Ik woon in Amsterdam, ik hou veel van sport en in de winter ben ik zoveel mogelijk in de bergen te vinden om te skiën. Daarnaast vind ik het leuk om culturele dingen te ondernemen in de stad, en kijk ik elke dag een film of een aflevering van een serie.
In het studiejaar 2014 – 2015 zal ik de secretaris zijn van V.S.G.V.U. Merlijn. Na de positieve ervaringen die ik heb gehad tijdens m’n eerste jaar bij Merlijn, zoals de Battlefield Tour naar Ieper, borrels en een bandjesavond kreeg ik veel zin om nog meer betrokken te zijn bij de vereniging in de vorm van een plaats in het bestuur. Als bestuur hebben we erg veel zin om het een geweldig jaar te maken, en leuke activiteiten te organiseren. Schroom niet om naar ons toe te komen met suggesties of opmerkingen! Tot bij Merlijn!


Salomon

[bestuur old] (imported)-Salomon.png

Penningmeester

Mijn naam is Salomon van Geest, dit jaar tweedejaars geschiedenis student. Ik ben 20 jaar en kom uit Rhoon (bij Rotterdam). Mijn hobby’s zijn onder andere uitgaan, cultuur snuiven en tekenen. Ook is reizen iets wat ik graag doe, en dan vooral in de binnenlanden van Spanje.

Het tweede halfjaar ben ik penningmeester bij de vereniging. Ik was al vrij betrokken bij de reizen naar Brugge, Wenen en Ieper, maar ook bij enkele andere activiteiten. Vanwege de gezelligheid met medestudenten heb ik besloten om de functie van penningmeester op me te nemen.


Tico

[bestuur old] (imported)-Tyco.png

Bestuurslid studie-inhoudelijk

Mijn naam is Tico Onderwater (1994, Amsterdam) en ik ben in het collegejaar 2014-2015 tweedejaars geschiedenis en bij Merlijn verantwoordelijk voor studie-inhoudelijke activiteiten. Hieronder vallen onder meer lezingen, excursies en de korte buitenlandse reis. Binnen het vakgebied geschiedenis gaat mijn interesse vooral uit naar militaire geschiedenis, contemporaine geschiedenis en geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika. Naast geschiedenis ben ik ook zeer geïnteresseerd in (gewapende) conflicten, internationale betrekkingen en politiek.

Als bestuurslid hoop ik er dit jaar een leerzaam jaar van te maken; in persoonlijke zin door het opdoen van bestuurservaring en in algemene zin door interessante studie-inhoudelijke activiteiten.

Tot ziens bij Merlijn!


Nicky

[bestuur old] (imported)-Nicky.png

Bestuurslid sociaal

Hallo lieve Merlijners,

Mijn naam is Nicky Post en ik ben dit jaar het bestuurslid Sociaal. Ik ben op dit moment tweedejaars en ik wil me specialiseren in Cultuurgeschiedenis en Erfgoed. Ik ben bestuurslid geworden, omdat ik graag meer uit m’n studietijd wil halen (zoals iedereen dat zo mooi zegt). Studeren op zich is al leuk, maar de VU biedt wat mij betreft niet genoeg mogelijkheden om je medestudenten écht goed te leren kennen. Daar is dan de studievereniging ook voor! Ik hoop dit jaar te zorgen voor veel nieuwe vriendschappen en gezellige avonden (en nachten).

Dan even iets meer over mijzelf. Zoals al gezegd ben ik nu tweedejaars. Voor Geschiedenis heb ik ook een jaartje Oudheidkunde gestudeerd. Dit liep helaas niet helemaal als gepland… BSA niet binnen, dus het was al gauw einde verhaal. Gelukkig ben ik bij Geschiedenis veel meer op m’n plek en is m’n P al in de pocket. In mijn vrije tijd sport ik (omdat het nou eenmaal moet…), zing ik, speel gitaar en ik drink graag een borreltje met huisgenoten. Op dit moment heb ik nog geen bijbaantje, omdat Merlijn toch best wat tijd opslokt… Als ik eenmaal wat meer in het ritme zit, wil ik een baantje zoeken in een museum o.i.d. In ieder geval iets wat gerelateerd is aan m’n studie.

Ik hoop dat ik dit jaar veel leuke activiteiten kan organiseren en dat iedereen zich op z’n plaats voelt bij Merlijn. Ik heb al veel leuke Merlijners mogen leren kennen en het is een superleuke groep. Ik kijk nu al uit naar alle feestjes, borrels, karaoke-avonden en ook naar de open-mic-night!

Als iemand verder vragen heeft over de activiteiten, over dingen op de VU of als je gewoon een drankje wil drinken; je kunt altijd bij mij terecht!

De hartelijkste groetjes,

Nicky

Bron: vsgvumerlijn.nl. Oorspronkelijk geplaatst in September 2014.